woensdag 14 oktober 2015

Succesvol startweekend ArcheoHotspot Eindhoven

Theo van der Vleuten en Marloes van der Sommen

Op vrijdag 9 oktober was de opening van ArcheoHotspot Eindhoven. We hadden het weer enorm mee en de sfeer zat er goed in! Met een prachtig programma waarbij we uitleg kregen van Tonnie van de Rijdt (voorzitster AWN-vereniging van vrijwilligers in de archeology) over het belang van een ArcheoHotspot en het belang van samenwerken, een Live verbinding met de ArcheoHotspot in Amsterdam, waarbij de directeur van het Allard Pierson Museum (Wim Hupperetz) iets uitlegde over de gang van zaken in Amsterdam, de openingshandeling door de wethouder en de prachtige vragen over objecten aan Nico en Theo, de archeologen van dienst in Eindhoven en Helmond, was het feestelijke gevoel helemaal complete. Alles werd prachtig aan elkaar gepraat door spreekstalmeester Peter Termeer.
Natuurlijk was er ook een hapje en een drankje, helemaal duurzaam en archeologisch verantwoord (Wat je vandaag in de grond stopt, is morgen archeologie... dus aardappelen zijn archeologie)!


Zaterdag 10 oktober was het Vondstendag voor iedereen die iets gevonden had en dat wilde laten zien. We zeggen bewust niet taxeren; we zijn geen Kunst en Kitsch. Altijd loopt er dan wel iemand binnen die toch iets bijzonders heeft. Zo kwam er een oudere inwoner van Eindhoven binnen en toonde ons een sestertius die zijn opa had gevonden in de tuin. Plaats was heel duidelijk omschreven. Uitzonderlijk? Voor Eindhoven wel! Zoveel hebben we ze niet gevonden. Welke het is wordt nog onderzocht, maar het was een bijzonder gave munt.  Wordt nog vervolgd .....

Een heel geslaagd openingsweekend dus en Eindhoven blijft van zich laten horen , hou de agenda op de website in de gaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten