vrijdag 31 juli 2015

Spannende ontwikkelingen....


Bijna een jaar geleden was ik druk bezig met het inrichten van de allereerste ArcheoHotspot: met een ontwerper bedenken hoe de ideale werkplek er uit zou zien, veldonderzoek, tekeningen en uiteindelijke de concrete uitvoering, vervolgens zorgen dat de boel ook nog eens ‘ARBO-proof’ is, de stoelen en tafels uitzoeken, werkmateriaal bestellen, overleggen welk onderzoek er uit gewerkt zou kunnen worden, de eerste presentaties op bijvoorbeeld de UITmarkt, vrijwilligers werven, bedenken wat er in de vitrines zou komen, een logo, een huisstijl, een website en ga zo maar door.

In september gingen we proefdraaien en in december was de eerste ArcheoHotspot een feit. Alle vrijwilligers die vervolgens hard aan de slag gingen gaven me de motivatie om de volgende stappen te gaan zetten. In mei van dit jaar is de tweede ArcheoHotspot in ’s-Hertogenbosch open gegaan en de eerste themadag heeft daar al plaats gevonden. En vandaag ben ik druk in gesprek geweest met Ellen. Ellen draagt de zorg voor het ontwikkelen van dit project in Eindhoven en wat ben ik daar blij mee, zeg!

De ArcheoHotspot Eindhoven gaat in oktober open in het erfgoedhuis. Daar zijn al diverse vrijwilligers werkzaam en er gaan er zich ook een aantal inzetten als gastheer of gastvrouw op de ArcheoHotspot. Een ontzettend enthousiaste club mensen met een heleboel kennis. Die kennis wordt natuurlijk ook ondersteund door de gemeentelijk archeoloog, Nico Arts.

Ellen heeft alle punten in het plan goed bekeken, stelt de juiste vragen en is heerlijk proactief aan de slag! Ik heb echt helemaal zin in de opening en als ik meer weet over het programma, hou ik jullie zeker op de hoogte, spannend!

En dan kan ik nog verklappen dat ik ook druk met twee andere locaties bezig ben, meer in het oosten van het land. Ook daar zijn twee enthousiaste dames de eerste stappen aan het zetten om een ArcheoHotspot op te zetten, zoals ik dat een jaar geleden deed. Ik kan nog niet vertellen welke het zijn, maar ik kan al wel vertellen dat één van die locaties waarschijnlijk dit jaar nog in actie komt als ‘Pop Up ArcheoHotspot’(wauw….!) en de andere locatie kan ik waarschijnlijk al over een paar weken bekend maken. Ik zie het helemaal zitten en kan nauwelijks wachten: het netwerk wordt uitgerold.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten