maandag 18 mei 2015

ArcheoHotspot 's-Hertogenbosch bijna open....

Woensdag is het zover: De ArcheoHotspot 's-Hertogenbosch opent haar deuren. Voor die tijd is er natuurlijk nog veel te doen! De eerste training voor de vrijwilligers is afgelopen woensdag al gegeven en natuurlijk volgen er nog veel meer, zoals we ook in Amsterdam zien. Ook in 's-Hertogenbosch betreft het een enthousiaste groep van diverse pluimage maar met in ieder geval een groot hart voor Archeologie en de geschiedenis van deze prachtige stad.
Gelukkig hoeft er op gebied van materiaal verzamelen niet veel te gebeuren: deze ArcheoHotspot is gevestigd in Het Groot Tuighuis, een prominent gebouw in de binnenstad van 's-Hertogenbosch, waar al jaren de BAM (Bouwhistorie, Archeologie en Monumentenzorg, afdeling gemeente 's-Hertogenbosch) is gevestigd. Dat wil zeggen dat al het materiaal van alle opgravingen in deze stad zich in dit gebouw bevindt: het aanraakbaar maken van de archeologie wordt zo wel heel makkelijk! Materiaal ligt voor een deel in vitrines (daar kan het natuurlijk ook uit!), maar vooral ook op uitlegtafels, waar je kunt zien hoe potten weer in elkaar worden gepast.
 
En net als in Amsterdam wordt ook hier aan een mooie beerput gewerkt, dus daar zit geen zorg. Ook de opening zit helemaal snor, zonder een tipje van de sluier op te richten kan ik zeggen dat het een knallende opening gaat worden mét prijsvraag!! Natuurlijk vertellen we daar over 2 dagen meer over.
De deur staat dus al bijna open, de Bossche Bollen staan al bijna klaar, 's-Hertogenbosch heeft er al helemaal zin in, alleen nog even het bordje ophangen....
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten