woensdag 11 februari 2015

Stagiair Emma

Dan zal ik maar het voorbeeld van Marloes volgen en ook wat over mijzelf vertellen… Ik ben Emma Heinhuis, een tweedejaarsstudent Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie te Amsterdam. Mijn opleiding leert mij waarom het van belang is cultuur te behouden, hoe je iets behoud en hoe je het publiek betrekt hierbij. Dat laatste aspect is van groot belang tijdens mijn stage bij de ArcheoHotspots. Hoe maak je voor een enorm breed publiek iets als archeologie nou tastbaar? Dat is wat ik onder andere hoop te leren tijdens de komende 4 maanden. Zelf ben ik vooral ‘achter de schermen’ aan het werk samen met Marloes. Mijn functie binnen het project is assistent Projectcoördinator. Bij een nieuw project als deze komt toch wel het een en het ander kijken en samen proberen wij zoveel mogelijk gedaan te krijgen.

Een gemiddelde dag in één woord omschreven? C-h-a-o-s. Je loopt van hot naar her en bent met honderd dingen tegelijkertijd bezig. Dat maakt het voor mij een leuke uitdaging. Ik houd zelf van alles regelen, veel afwisseling en orde in de chaos proberen te scheppen. Het fijne van dit werkveld vind ik dat je gelijk in het diepe wordt gegooid; je kan gelijk aan de slag en laten zien wat je allemaal al kan. Wat natuurlijk ook wel weer een beetje spannend is, maar je vind meestal gauw al je eigen draai. Ik begin mijn dag altijd boven op kantoor om de dringende zaken of mails af te handelen. Daarna ben ik eigenlijk overal wel te vinden. Ik zit nu zo’n drie weken bij de ArcheoHotspot Amsterdam in het Allard Pierson Museum en kan nog steeds niet goed de weg vinden, dus ik loop vaak drie keer de verkeerde kant op voordat ik iets heb gevonden. Vaak vind je me in het ArcheoLab, maar als je iemand met een verhit hoofd en een verdwaalde blik heen en weer ziet rennen, is de kans groot dat ik dit ben…

Mijn stage zou lang niet zo leuk zijn als ik niet met zulke fijne mensen mocht werken. De vrijwilligers zijn altijd enthousiast en gepassioneerd voor wat zij doen, wat het ondersteunen hiervan erg prettig maakt. Daarnaast is de welwillendheid van de medewerkers van het Allard Pierson Museum ook echt top, iedereen draagt graag een steentje bij of denkt graag mee. ArcheoHotspots werkt met veel instanties, organisaties, fondsen en stichtingen samen – waardoor je veel afwisseling hebt in werk, maar dus ook in mensen. Alle mensen waar ik tot nu toe het genoegen mee heb gehad om samen mee te mogen werken of heb mogen ontmoeten, waren allemaal optimistisch en gedreven voor hun vak. Wat mij in het bijzonder opviel was dat ondanks er zoveel verschillende belangen zijn in zo’n grote samenwerking, iedereen toch rechtvaardig en sympathiek blijft. Dat allemaal tezamen maakt het werken met al deze partijen echt een plezierige ervaring. Verder zou het natuurlijk lang niet zo leuk zijn als Marloes niet zo’n ambitieuze en gezellige stagebegeleider zou zijn! Ze werkt hard voor dit project en stopt al haar positiviteit en energie erin, wat enorm aanstekelijk werkt voor de hele omgeving.

Kortom: een fantastische ervaring tot zover deze stage!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten